intresserad av djurrätt?

Standard

Är du en av alla oss som lider tillsammans med djuren? Djuren som dagligen förtrycks, utsätts för våld och dör för att vi ska få mat, päls eller ett gott skratt. Då tycker vi att du ska engagera dig i någon djurrättsgrupp. Det finns lite olika att välja bland så vi tänkte göra en lista:

  • Djurrättsalliansen – är känd för olika filmer som avslöjat grishanteringen i Sverige samt sveket mot minkarna som föds upp i fruktansvärda förhållanden. De har olika lokalgrupper som man kan engagera sig i, så gå in på hemsidan och se om det finns någon nära dig. (det finns en ny lokalgrupp som inte syns på hemsidan än)
  • Djurens rätt – är Sveriges största djurrätts organisation och liksom djurrättsalliansen gör de ett gediget arbete för att stoppa djurförtrycket och vara en röst för djuren. De har också olika lokalgrupper.
  • PETA (People for the Ethical treatment of Animals) – är världens största djurrättsorganisation som även har många kändisar som finns med på medlemslistan och hjälper till i arbetet.
  • Vildåsnan – är en kristen djurrätts organisation som jobbar för att sprida vegetarianism som ett sätt att förhindra förtrycket som djur utsätts för i fabrikerna. De är tätt sammankopplade med aktivistkollektivet Ghandi.

Givetvis finns det fler och man får gärna lägga till fler i kommentars fältet!

Aktivera dig för djuren, de kommer tacka dig!

väl mött,

j&p

One response »

  1. Pingback: varierande inspiration och ork. « Bipolär sjukdom – himmel eller helvete?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s