motstånd.

Standard

Jag var i dag tillsammans med vänner och besökte komuniteten oikos. De bjöd in till en ”lördagsbrunch” och det skulle hållas en föreläsning. De var ett 20-tal där och en väldigt mysig atmosfär under samlingen. Så finns det personer i din närhet som söker nära gemenskaper, så starta något sådant här. Det kan va ett steg mot ett mer kollektivt samhälle. Det är väl vad vi behöver?

Motstånd.

Att föra motstånd.

Vara motståndare till något.

Jag tänker att motstånd oftast är något positivt. Det tyder ju på att en söker någon form av förändring och förändringar är vad den här världen behöver. Om det inte vore för människor som ställt sig i vägen (ex. dessa personer: här, här och här) hade vi haft en värld som vi förmodligen hade föraktat mer än denna. Eller så är förtrycket konstant, bara att det tagit en annan skepnad? Det är nog viktigt att höja sin röst och handla när det finns saker som väcker ens känslor. Annars kommer förmodligen livet bli urholkat och till och med ett icke liv. Eftersom en då strider mot det hjärtat talar till en.

Vi tror ofta att vi är små och obetydliga. Att vi inte kan göra någonting. Men detta tror jag är lögner som vi vaggas in i att tro. I ett individualistiskt konsumtionssamhälle där vi aktivt väljer bort gemenskaperna och de konfrontationer som det för med sig är det lätt att bli bekväm. En nöjer sig med de prylar en har eftersom det här enklare att mötas på Facebook än IRL. Och när vi successivt blir mer och mer isolerade och bekväma är det svårare att göra motstånd, mot vad det än må vara. Så det första är kanske att göra motstånd mot sin egen bekvämlighet, eller?

Lite frågor:

  1. Har du fastnat?
  2. Om en har fastnat, vad kan en göra åt det?
  3. Hur viktiga är gemenskaper när en pratar om motstånd.
  4. Finns det frågor du brinner för där du drömmer om att förändra?
  5. (har du något emot stånd? :))

kommentera gärna och svara på frågorna.

väl mött, j.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s