tack för att det finns människor som bryr sig!

Standard

Att bry sig om en annan varelse är nog en sak för sig, men att bry sig så det ”kostar” något är en helt annan sak. Det finns människor som utsatt sig själva för stora risker genom att de brytt sig. Det finns något ”sant” i den typen av omtanke, att när det väl gäller så bryr en sig trots konsekvenser. Jag önskade att jag var sådan…

Här kommer 2 klipp (av massor) från människor som just är sådana (inget blod, bara fina bilder):

  • Har är en organisation som (trots aningen amerikaniserad) är väldigt bra! Komma gärna på detta inspirerande klipp. Fåret Hilda och grisen Nicky’s berättelser är väldigt fina!

 

  • Fritagning av grisar, underbara scener nära slutet av klippet!

 

Är inte kärlek till djur, som inte är mänskliga sådana, en kärlek på ett djupare plan eftersom de inte är som oss. Vi kan inte helt förstå varandra. Det kanske inte vi kan heller, men det är fortfarande en ganska stor skillnad. Om en till och med kan älska ett icke-mänskligt  djur så är det nog lättare att älska mänskliga djur. Det resonemanget borde ju innebära det motsatta, alltså att om du inte kan visa kärlek mot de icke- mänskliga djuren så blir det svårare att visa den mot mänskliga djur.

Vad tror du?

väl mött.

j.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s