Vi är två enkla människor med ambitionen att en ny värld är möjlig. Genom att vi istället för att bli mer individualister söker oss mot ett mer kollektivt samhälle där vi känner ett större ansvar för varandra. Vi sitter inte inne på sanningen, utan vi tror att det är något som kan uppstå i interaktionen mellan oss människor. Vår önskan är att vi ska komma närmare sanningen (om det nu finns en sådan) tillsammans, men vi förstår också att det är en omöjlig uppgift att nå enda fram. Zygmunt Bauman beskriver detta väldigt bra i sin bok Det individualiserade samhället (2001):

”Det har sagts att uppgiften att skilja ”riktiga” från ”felaktiga” livsmeningar och livsformler inte bara är skrämmande utan också är omöjlig att realisera. Men det betyder inte att alla de livsmeningar som erbjuds är lika mycket värda; av det faktum att ingen träffar rätt följer inte att de alla missar målet med samma marginal.” (sid 13)

Om du vill veta mer om syftet med denna blogg eller bara vill kontakta oss av någon anledning, kanske har du ett inlägg som skulle kunna publiceras här på bloggen, så kan du skicka ett mail till oss på antingen:

Petter Holm:

pettereliasholm (at) gmail.com

Jonas Ulldahl:

jonas.ulldahl (at) gmail.com

Eller:

Klicka på länken här för att komma till vårt första inlägg! (introduktion till bloggen)

Väl mött!

Fred!

/P&J

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s